Uskoro stiže prvi funkcionalni teleporter - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Uskoro stiže prvi funkcionalni teleporter

Dugogodišnji pisac, scenarista, producent i tehnološki inovator u zabavnoj industriji Dejvid Nusbaum posljednjih šest godina se bavi tehnologijom holograma. Do sada je, u saradnji sa kompanijama Sony Pictures i Universal Studios, hologramske izvođače izvodio na brojne pozornice i dovodio u TV emisije.

A da bi tehnologiju holograma uveo u svakodnevni život, Dejvid i njegova kompanija PORTL, razvili su istoimeni providni 4K ekran koji izgleda kao teleporter iz Star Treka.

Ekran je smješten u veliki “orman” i u stanju je da prikazuje ljude u prirodnoj veličini, a posebno je uvjerljiv zbog toga što virtuelni objekt ili osobe u njemu bacaju senku na pozadinu.

Nusbaum je nedavno predstavio novu verziju svog hologramskog ekrana PORTL 2.0, koji izgleda još uvjerljivije njego njegov prethodnik.

Opremljen je zvučnicima i kamerom koja može da se uključuje repoznavanjem pokreta, čime ovaj jedinstveni ekran postaje još interaktivniji, prenosi ViDi.

To mu omogućava da se automatski uključuje prilikom npr. nečijeg ulaska u muzej, gdje će ga dočekati virtualni Tesla, Ajnštajn ili Pikaso. A osim druženja sa slavnim ličnostima iz istorije, ovaj uređaja će vam omogućiti da se, uslovno rečeno, u trenutku teleportujete u bilo koji dio sveta.

Nusbaum vjeruje da bi PORTL uskoro mogao da se nađe svuda oko nas umjesto postojećih reklamnih panoa, bilborda, i klasičnih reklamnih ekrana.

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar