3. Septembra 2021.

Uskoro: Renault Megane E-Tech

Big Portal

Kako je tada najavljeno, u pitanju je studija koja najavljuje budući serijski model Megane E-Tech Electric, piše Autoblog.

U međuvremenu je francuski proizvođač nekoliko puta objavio teaser slike koje najavljuju Megane E-Tech Electric (u formi povišenog hatchbacka), uključujući i one koje između ostalog otkrivaju centralni ekran osetljiv na dodir i digitalni displej sa informacijama.

Budući da će njegova zvanična premijera biti već za nekoliko dana (biće izložen i na sajmu automobila u Minhenu), Renault je sada objavio novi set najavnih slika.

U saopštenju se inače ističe da unutrašnjost odlikuju najnaprednija tehnologija i vrhunski ekrani, kao i osvežene linije, prostor i materijali u skladu sa novom erom automobilske industrije.

Sem toga, unutrašnjost nudi više prostora zahvaljujući većem broju pretinaca za dodatnu udobnost i praktičnost.

Megane E-Tech Electric se bazira na modularnoj CMF-EV platformi razvijenoj za električna vozila francusko-japanske alijanse, a radi se o kompaktnom vozilu kojim će Francuzi konkurisati Volkswagenovom električnom modelu ID.3. To električni Megane nagoveštava i svojim dimenzijama, budući da će dužina serijskog modela ostati na nivou koncepta (dužina 4210 mm, širina 1800 mm, visina 1505 mm, međuosovinsko rastojanje 2700 mm).

Očekuje se elektromotor sa 217KS i 300 Nm, baterije od 60 kWh, pogon na prednje točkove i autonomija od oko 450 km. Ubrzanje od 0 do 100 km/h će po najavama trajati manje od 8 sekundi.

Takođe, moguće je da se kasnije pojavi i verzija sa baterijama većeg kapaciteta i dužom autonomijom, kao i varijanta sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Proizvodnja bi trebalo da se odvija u Renaultovoj Douai fabrici u Francuskoj, zajedno sa električnim Renaultom 5 koji je još ranije predstavljen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare