4. Augusta 2019.

Uskoro primporedaja tijela Srba iz masovne grobnice “Bunker”

Big Portal

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da će uskoro biti obavljena primopredaja tela iz masovne gorbnice – “Bunker”.

Dodao je da kod Đakovice postoje još tri slične.

“Nadam se, ako se te tri masovne grobnice otkopaju da će biti novih dokaza protiv (kosovskog premijera u ostavci, bivšeg komandata OVK) Ramuša Haradinaja”, rekao je Drecun za TV Pink i dodao da ipak nije dovoljno nadati se već da je potrebna snažna međunarodna kampanja da se ne odustane od podizanja optužnice protiv Haradinaja.

Nakon primopredaje tela moći će da se govori o imenima i prezimenima žrtava, rekao je Drecun i dodao da nema sumnje da je to područje bilo pod direktnim uticajem Ramuša Haradinaja i njegovog brata Dauta.

“Bunker” je grbonica u kojoj su završili Srbi ubijeni na najsuroviji i najbestijalniji način, koji su mučeni do besvesti, među njima su i tri deteta”, kazao je Drecun i dodao da su tela zatrpavana i uginulim psima kako bi se prikrili dokazi.

Drecun je podsetio i da se Haradinaj hvalio time da se ribe u Radonjićkom jezeru hrane ljudskim telima i dodao da smatra da Haradinaj ne bi bio heroj kada bi prištinski međi opisivali zločine koje je počinio.

U masovnoj grobinici “Bunker” pronađeni su posmrtni ostaci desetak Srba.

Izvor: Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare