17. Maja 2021.

Uskoro Prednacrt urbanističkog plana Banjaluke

Big Portal

Najavio je to gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da će grad nakon 35 godina dobiti ovaj važan dokument i više neće biti učestale izmjene regulacionih planova.

Kako su ranije pisale “Nezavisne”, donošenje urbanističkog plana grada bi prema okvirnom planu, a u skladu s metodologijom izrade ove vrste dokumenta prostornog uređenja, trebalo očekivati krajem ove godine.

Dodali su iz Gradske uprave da će kroz održivi pristup u planiranju ovim dokumentom biti omogućeno podizanje kvaliteta života u gradu u društveno-ekonomskom, estetskom i ekološkom smislu, a uz istovremenu promociju štednje, optimizacije i pametnog gazdovanja svim gradskim resursima.

“Nakon izrade Prijedloga nacrta i njegovog utvrđivanja od strane Skupštine grada, biće moguće preciznije obrazložiti predložena planska rješenja, a ista će biti izložena na uvid zainteresovanoj javnosti”, kazali su u Gradskoj upravi.

Urbanistički plan određen je planskim periodom od 2020. do 2040. godine.

Između ostalog, urbanističkim planom grada predviđene su analize i studije stanovanja, studija “Banjaluka – grad zelenila”, demografska studija, mogućnosti razvoja zona za privredne aktivnosti, saobraćajna analiza i drugo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare