Uskoro omot za čokoladice biorazgradiv u roku od šest mjeseci - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Uskoro omot za čokoladice biorazgradiv u roku od šest mjeseci

Kompanija „Nestle“ će prva na svijetu početi da pakuje čokoladice u omote za koje tvrdi da se razlažu u morskoj vodi u roku od šest mjeseci.

Kompanija „Nestle“ će prva na svijetu početi da pakuje čokoladice u omote za koje tvrdi da se razlažu u morskoj vodi u roku od šest mjeseci.

Prošle godine, kompanija „Nestle“ se obavezala da će do 2025. godine sva ambalaža za njihove proizvode biti biorazgradiva ili će moći da se reciklira i ponovo koristi.

Najavljujući novi omot za čokoladice „Jes“, Majkl Kerol, rukovodilac Centra za inovacije i održivost u kompaniji „Nestle“, tvrdi kako su sigurni da se on razlaže u morskoj vodi u roku od šest meseci.

„U poređenju sa ambalažom koja se danas koristi, to je brže za oko 450 godina“, naglasio je Kerol.

U konditorskoj kompaniji su naveli da su morali da premoste preko 90 prepreka i izazova razvijajući novi materijal i prilagođavajući postojeće mašine i proizvodne trake, kako bi se proizvod lakše obradio.

Stručnjaci u istraživačkom i razvojnom centru „Nestlea“ u Jorku, istakli su da je u dosadašnjem procesu proizvodnje proces pakovanja sa hladnim zatvaranjem od 300 bara po minutu, bio moguć samo sa trajnim plastičnim folijama.

Timu je trebalo samo deset meseci da osmisli i prilagodi proizvodne linije kako bi se osiguralo da čokoladice ostanu u savršenom stanju tokom pakovanja, transporta i skladištenja.

Novo pakovanje „Jes“ čokoladica na bazi voća i orašastih plodova pojaviće se na tržištu polovinom jula i na sebi će imati poruku „pažljivo upakovano u papir“.

Danas objavljeno

Muškarac koji je pucao na šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora

Vanja A

Bil Kozbi ponovo optužen za seksualno zlostavljanje, negirao sve navode

Vanja A

Za šta možeš koristiti ulje eukaliptusa i koje su mu prednosti?

Vanja A

Ostavite komentar