Uskoro nova biciklistička staza od “Naprijeda” do Rebrovca - BIGportal.ba
Banja Luka

Uskoro nova biciklistička staza od “Naprijeda” do Rebrovca

Radovi na izgradnji tzv. istočne biciklističke transverzale, na dionici od stadiona FK „Naprijed“ u Obilićevu do kružnog toka na Rebrovcu, ubrzano se privode kraju, u okviru nastojanja da se stvore što bolji uslovi za razvoj biciklističkog saobraćaja, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U okviru ovog projekta, biće izgrađene pješačke i biciklističke staze u dužini od 1,5 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu pa sve do kraja novog dijela Istočnog tranzita, koji je trenutno u izgradnji. Kao prva faza ovog projekta, prošlog mjeseca već je završena biciklistička i pješačka staza kod marketa „As“ uz novoizgrađeni dio Istočnog tranzita.Trenutno se izvode radovi na dvije dionice i to sa lijeve strane Bulevara Desanke Maksimović u dužini oko 800 metara i na dijelu Istočnog tranzita iza „Naprijedovog“ stadiona u dužini oko 300 metara.

“Biciklistička staza na Bulevaru Desanke Maksimović je već pripremljena za asfaltiranje, dok je na pješačkoj stazi počelo postavljanje betonske galanterije”, ističu u resornom odjeljenju.

U međuvremenu, i radovi na posljednjoj dionici Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona polako se privode kraju. Po završetku ovog posla, biće otvorena nova, istočna biciklistička veza, od Obilićeva pa sve do Lazareva i Trapista.U okviru planova za razvoj biciklističkog saobraćaja, ovog proljeća je u Zalužanima izgrađena staza u dužini od 1,1 kilometar. Istovremeno, u okviru, istog strateškog plana, uveden je „Bl bajk“ sistem sa pet stanica za automatsko iznajmljivanje bicikala, u namjeri da se ova mreža širi na još gradskih naselja.

“Uz „Bl bajk “ i gradnju novih biciklističkih staza, naše sugrađane želimo podstaknuti da koriste bicikle u što većoj mjeri, pridružujući se brojnim evropskim gradovima, opredijeljenim za princip održive mobilnosti i zaštite životne sredine”, ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Danas objavljeno

Gradonačelnik građanima Banjaluke čestitao Dan grada

M.

Bilbordi dobrodošlice u Banjaluci: “Dobro došao, predsjedniče”

M.

22. april: Banja Luka slavi Dan grada

M.

Ostavite komentar