Banja Luka

Uskoro nastavak izgradnje puta u Priječanima

Poslije uspješne sanacije velikog klizišta u dužini od 200 metara, uz Vrbas, na putu za Priječane, nastavljena je izgradnja novog dijela saobraćajnice prema ovom naselju.

– Klizište je urađeno i trenutno se radi propust ispod trupa puta kojim će se vode iz Velikog potoka odvesti u Vrbas – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Očekuje se da bi i ovi radovi mogli biti gotovi do kraja iduće sedmice, a potom bi trebalo da počne gradnja oborinske kanalizacije i vodovoda. Sanacijom klizišta već su stvoreni uslovi i za proširenje trase puta što olakšva i kretanje vozila ovom dionicom na kojoj se izvode radovi.

Vrijednost radova u Priječanima iznosi 1,2 miliona KM, a izvođač je uveden u gradilište sredinom oktobra prošle godine. Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od “Lovačkog bara” prema Priječanima, biće izgrađena kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište. Ovi radovi, su počeli nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije u Banjaluci za dan 06.04.2020.god.

Z.K

Obavještenje za korisnike banjalučkog “Vodovoda”

M.

Banjaluka: Ispoštovana naredba o zabrani kretanja mlađim od 65 godina

M.

Ostavite komentar