Uskoro Maruti Suzuki XL6 - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Uskoro Maruti Suzuki XL6

Indijski Maruti Suzuki će ove nedelje i zvanično predstaviti novi MPV model nazvan XL6, a zahvaljujući ovim slikama iz procurile fabričke brošure imamo priliku da vidimo ovaj automobil i pre najavljene promocije.

U kompaniji najavljuju da će XL6 ponuditi miks sportskog dizajna i premium enterijera, što će mu omogućiti da stvori novu nišu u MPV segmentu.

Ipak, XL6 nije u potpunosti novi model, budući da se ovde radi o derivatu Maruti Ertige, već poznatom MPV modelu sa 6 sedišta.

To znači da će i XL6 imati tri reda sedišta, ali će se u odnosu na Ertigu razlikovati po bogatijoj opremi, kvalitetnijim materijalima i agresivnoijem izgledu eksterijera.

XL6 će naime dobiti drugačiji prednji branik sa dodatnom zaštitom, veću prednju masku, doterana prednja svetla, ravniju haubu, zaštitu rubova blatobrana, upadljivije pragove, krovne nosače u srebrnoj boji, redizajnirani zadnji branik, kao i komplet novih točkova.

Takođe, XL6 će imati i nešto viši klirens u odnosu na običnu Ertigu.

XL6 je dugačak 4445 mm, širok 1775 mm i visok 1700 mm, što znači da je u odnosu na Ertigu duži 50 mm, 40 mm širi i 10 mm viši. Međuosovinsko rastojanje je isto i znosi 2740 mm, dok bazna verzija ima težinu od 1135 kg.

U ponudi će biti paketi opreme Zeta i Alpha, pri čemu će bogatiji Alpha paket između ostalog podrazumevati i SmartPlay Studio infotainment sistem, full LED prednja svetla, zadnju kameru, tempomat, dvobojni eksterijer i crne alu točkove.

Za XL6 je predviđen samo 1,5 litarski benzinski motor sa 77 kW/105KS i 138 Nm, u paru sa 5-stepenim manuelnim ili 4-stepenim automatskim menjačem.

Izvor. AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Gordon Murray T.33 – superGT za svakodnevno uživanje u vožnji

Vanja A

Počela proizvodnja Mazde CX-50

Vanja A

Škoda Octavia najčešće kraden automobil u 2021.

Vanja A

Ostavite komentar