Uskoro i zvanična saradnja Banjaluke sa Nižnjim Novgorodom - BIGportal.ba
Banja Luka

Uskoro i zvanična saradnja Banjaluke sa Nižnjim Novgorodom

Banjaluka i ruski grad Nižnji Novgorod uskoro će uspostaviti i zvaničnu saradnju potpisivanjem sporazuma o saradnji gradova u drugoj polovini avgusta.

Odluka o potpisivanju ovog sporazuma upućena je u skupštinsku proceduru i biće razmatrana na sjednici Skupštine Grada 13. jula.

Po dobijanju “zelenog svjetla”, potpisivanje će biti upriličeno u tom ruskom gradu, povodom Dana grada i obilježavanja 800. godišnjice njegovog postojanja.

Što se tiče saradnje sa Nižnjim Novgorodom, posebna pažnja biće usmjerena na razmjene u oblastima kulture, umjetnosti, sporta, turizma i drugih privrednih grana te na kontinuiran razvoj saradnje i sprovođenje zajedničkih projekata u tim oblastima, u skladu sa nadležnostima gradskih administracija strana potpisnica.

Naime, konkretna saradnja Banjaluke i Nižnjeg Novgoroda praktično započela je prošle godine, kada su banjalučki umjetnici učestvovali na festivalu “Tajne majstora” održanom u septembru prošle godine u tom ruskom gradu, predstavljanjem dokumentarnog filma Muzeja Republike Srpske pod nazivom “Zmijanjski vez”.

Danas objavljeno

Dodjela stipendija: Konkurs za banjalučke srednjoškolce otvoren do 3. oktobra

M.

Aktivnosti za mališane: Udruženje „Zdravo da ste“ nastavlja projekat „Klubovi za djecu i porodicu“

M.

Sutra treća banjalučka Šurijada

M.

Ostavite komentar