Uskoro gradnja azila za smještaj napuštenih pasa - BIGportal.ba
Banja Luka

Uskoro gradnja azila za smještaj napuštenih pasa

Uskoro će početi gradnja novog azila za pse na Manjači, u nastojanju da se pronađe trajno rješenje za smještaj napuštenih pasa, najavili su iz Gradske uprave.

Izgradnja novog azila procijenjena je na 130.000 KM, a u toku je javna nabavka za izbor izvođača radova. Očekuje se da bi gradnja trebala početi na proljeće.

Prema projektu, budući azil prostiraće se na ukupnoj površini od 20.000 kvadratnih metara, na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra „Manjača“.
Kako su istakli iz Odjeljenja za komunalne poslove koje, zajedno sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela, vodi ovaj projekat – kroz prvu fazu izgradnje predviđeno je da se objekat opremi svom potrebnom infrastrukturom koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio.

– U prvoj fazi predviđeno je postavljanje ograde sa ulaznim kapijama, te dovođenje u funkciju jednog objekta koji bi služio za smještaj pasa. U sljedećoj fazi izgradnje, biće saniran još jedan objekat. Ovaj objekat služiće za skladištenje hrane, ali i za karantin, gdje će psi biti pregledani prije smještanja. Unutar objekta predviđeno je smještanje pasa u boksove kako bi se razvrstali po pasminama i veličinama – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

Sadašnji azil nalazi se u Ramićima i svojevremeno je izgrađen kao privremeno rješenje, zbog čega je odlučeno da se gradi novi objekat na prihvatljivijoj lokaciji.

Danas objavljeno

Human gest! Besplatni termini na gradskom bazenu za djecu sa poteškoćama u razvoju iz Banjaluke

M.

Za dva dana više od 170 zahtjeva: Porodiljama u Banjaluci novčana naknada od velikog značaja

M.

Skoro pola godine od početka radova: Čuvena fontana vraća dašak stare Banjaluke

M.

Ostavite komentar