"USKOK prati Olmov transfer preko kojeg je Mamićev klan planirao da opljačka Dinamo" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“USKOK prati Olmov transfer preko kojeg je Mamićev klan planirao da opljačka Dinamo”

Zoran Mamić, brat odbeglog Zdravka Mamića, vratio se na funkciju sportskog direktora Dinama delom zbog transfera Danija Olma, piše “Nacional.hr”.

Transfer talentovanog Španca u Lajpcig je gotovo izvestan, mogao bi da iznosi i oko 40 miliona evra, i trebalo je da posluži kao “samposluga” za Mamićev klan, navodi hrvatski portal.

Zoran Mamić priprema se da kompletira najunosniji transfer u istoriji hrvatskog fudbala, međutim u isto vreme njega nadgledaju istražitalji DORH-a (Držvano tužiteljstvo (odvjetništvo) Republike Hrvatske) i USKOK-a (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala).

Kako navodi “Nacional.hr”, upravo je Olmovo ime na optužnici protiv Mamića i ostalih, i to kao primer izvlačenja novca iz Dinama – što je verovatno sprečeno upravo zahvaljujući otvaranju istrage.

Zato se pomno prati razvoj događaja i nije isključeno, ako se transfer realizuje, da će se zatražiti uvod u kompletnu dokumentaciju.

Više o ovom slučaju, o tome kakav je ugovor sastavljen između Dinama i Olma, odnosno “DigiSport Limited”, ali mnogim drugim stvarima.

Dani Olmo je rođen 1998. godine u Barseloni, u Dinamo je došao 2014. godine i za kratko vreme postao je jedan od najtraženijih fudbalera na svetu.

Danas objavljeno

Đoković se nije pojavio – Ivanišević mu “uskočio” u termin

Zeljka

Šta se desilo? Ribakina se zagrijavala, pa odustala

Zeljka

Laso o Obradoviću: Mislio sam da je lud i glup, a on je genije

Zeljka

Ostavite komentar