Usječen, osveštan i unesen badnjak u Gradsku upravu - BIGportal.ba
Banja Luka

Usječen, osveštan i unesen badnjak u Gradsku upravu

Кao pravi domaćini, nakon osveštanja, unijeli smo badnjak u našu Gradsku upravu, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, .

“Ponosan sam što smo prošle godine uspostavili tradiciju unošenja badnjaka u Gradsku upravu koja će vjerujem trajati i u godinama koje dolaze”, kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik je danas bio na čelu povorke koja je sa badnjakom na konjskoj kočiji prošla glavnom banjalučkom ulicom do saborne crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci.

“Na ovaj način čuvamo našu tradiciju i naše običaje od zaborava”, kazao je Stanivuković i dodao:

“Srećan sam što sam sa svojim saradnicima ranom zorom usjekao badnjak, kako za Gradsku upravu, tako i za crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, koja se nalazi u mom naselju, na Petrićevcu. Ispoštovali smo sve običaje koje nalaže srpska tradicija – rano ujutru otišli smo na Manjaču, usjekli badnjak i došli do grada”, kazao je Stanivuković.

Iskoristiću ovu priliku, kako je kazao, da svim pravoslavnim vjernicima čestitam Badnji dan, te sutrašnji praznik Božić.

“U ovoj godini radićemo mnogo, a sve to će biti vidljivo kroz naša djela. Hvala sveštenstvu Banjalučke eparhije, koje je osveštalo ovo sveto drvo koje smo unijeli u Gradsku upravu, a koje najavljuje sutrašnji dan Hristovog rođenja”, rekao je banjalučki gradonačelnik.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 29.06.2022. godine

Vanja A

Iz “Vodovoda” apeluju da se voda troši svjesno i racionalno

M.

Grad uzvratio na optužbe: Što se bune kad manje rade i imaju dodatak od banjalučkog aerodroma

M.

Ostavite komentar