Ušao je u nuklearni reaktor u Černobilju i tamo zatekao prizor iz noćne more - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ušao je u nuklearni reaktor u Černobilju i tamo zatekao prizor iz noćne more

Instagram zvezda Nil Ansel, koji se pod nadimkom Abandoned Explorer bavi istraživanjem napuštenih mjesta, odlučio je da svoj najnoviji projekat snimi u Černobilju.

Prilikom svoje posete ostacima nuklearne elektrane snimio je dosta video materijala i fotografija, ali je pronašao i nešto veoma uznemirujuće.

Nil je ušao u jedan od tornjeva za vodu, koji su bili uoptrebljavani za hlađenje reaktora. Potom i u sam reaktor broj pet, jedan od reaktora koji nikada nisu bili korišćeni.

Jedna od najstrašnijih stvari koje je tamo zatekao bile su kosti rasute po podu. Među njima se nalazila i gas-maska, zbog čega bi se moglo zaključiti da se radi o ljudskim ostacima.

On je, međutim, ipak utvrdio da je reč o ostacima neke životinje.

“Ne znam kojoj životinji bi kosti mogle da pripadaju. Šta god da je bilo, imalo je ogromne kosti. Ovo je zaista čudno mesto za pronalaženje ovolikog broja kostiju”, rekao je on.

Reaktor broj pet je u vreme eksplozije 1986. godine bio u izgradnji, odnosno bio je samo 70 odsto završen, ali nakon nesreće je napušten. Nil je u njemu pronašao i dizalicu u raspadu.

Danas objavljeno

Povratak Heder Loklir – u mini haljini na premijeri filma

Zeljka

Izvršni direktor kompanije Nike priznao da je ubio tinejdžera – zbog toga ispaštao

Zeljka

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Zeljka

Ostavite komentar