Usaglašena odluka o otvaranju granica BiH za strance - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Usaglašena odluka o otvaranju granica BiH za strance

Granice BiH biće otvorene za sve strane državljane koji do sada nisu mogli ući u zemlju, pod uslovom da imaju negativan test na virus korona koji nije stariji od 48 časova.

Ova odluka usaglašena je u Sarajevu na današnjem sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i premijera Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH (FBiH) Fadilom Novalićem.

– Na taj način BiH je stvorila jednake uslove za sve drževe u svijetu, izuzev naših neposrednih susjeda, koji i dalje imaju povlašten položaj kada je riječ o ulasku u BiH – rekao je Tegeltija novinarima nakon sastanka.

On je dodao da će vlade entiteta sa svojim zdravstvenim sektorima ove odluke potvrditi na svojim sjednicama.

– Nakon toga ćemo i mi na Savjetu ministara formalno usvojiti ovu odluku. To će biti u veoma kratkom vremenskom periodu – istakao je Tegeltija.

Kada je riječ o razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama, Tegeltija je rekao da je donesena odluka da se otvori proces pregovora sa MMF-om, koji je bio blokiran prevashodno zbog panedmije.

– Očekujemo da misija MMF-a u oktobru bude u BiH. Smatramo da nam je poslije toga dovoljno dva mjeseca da usaglasimo novi aranžman sa MMF-om, koji je duže vrijeme blokiran – rekao je Tegeltija.

Danas objavljeno

Florida: Јedno lice poginulo, u toku potraga za 51 stanarom

M.

Evropski parlament usvojio Rezoluciju o BiH

M.

Strahuje se da se utopilo 300 osoba

M.

Ostavite komentar