29. Septembra 2019.

Uroš najbolji u Evropi, Kovač: Nisam napravio čudo

Big Portal

“Odbojkaški Mesi” odigrao je fenomenalan turnir, koji je krunisan osvajanjem titule prvaka Evrope, pobedom nad Slovenijom u finalu.

U meču za najsjajnije odličje, Kovačević je postigao 20 poena, od toga čak četiri iz bloka.

Primaču Trentina i naše selekcije, ovo je drugo evropsko zlato, nakon titule u Svetskoj ligi 2016. godine.

Uroš Kovačević je rekao da niko osim njih nije verovao u mogućnost da se osvoji zlatna medalja na Evropskom prvenstvu.

“Osetio sam ovo već jednom, ali sam bio na klupi. Sada je mnogo lepše. Ponosan sam na igrače, na državu, ovo je neverovatno iskustvo za sve nas. Niko ovo nije očekivao, osim nas, a mi smo to uradili“, rekao je Kovačević.

“Slovenija je počela dobro, pred svojom publikom. Napadali su nas servisima, u drugom setu smo počeli da igramo poen po poen, uhvatili smo ritam… Pobeda je… Ne mogu da kažem laka, ali smo podizali nivo igre iz seta u set”, istakao je Kovačević.

On je rekao i da reprezentaciji slede kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Biće, teško, ali kako drugima, tako i nama…“, zaključio je Kovačević.

Selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač je istakao da je verovao u ekipu i dobar rezultat na Evropskom prvenstvu.

“Kada me je supruga pitala da odemo negde na odmor kad se završi Evropsko prvenstvo, rekao sam da ne znam kada će to biti jer ćemo imati prijem…“, rekao je Kovač.

Dodao je da je verovao u ekipu.

“Bilo je svega toga u vezi sa samopouzdanjem, ali prva i osnovna stvar, ono što sam govorio i pre nego što sam postao selektor, uvek sam govorio da mi imamo sjajnu ekipu. Ovo su fenomenalni igrači, to se zaključuje po tome gde i kako igraju, koliko su cenjeni. Nisam ja napravio čudo, samo sam organizovao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju. Pokazali su fenomenalno strpljenje, disciplinu, fenomenalnu igru. Nismo dozvolili Sloveniji da igra kao kod kuće pred ovim navijačima, da se ne razmahnu, osim u prvom setu“, dodao je Kovač.

On je potvrdio da jeste bio vruć krompir preuzimanje kormila reprezentacije Srbije.

“Ja obično pokušavam kroz trening da napravim rezultat, sada je moralo mnogo više da se radi pričom. Sreća je da su oni vrhunski igrači, trebalo je malo da se postigne rezultat. Doček? Doček, kao doček, sada je sve prošlo, neka igrači uživaju
“, zaključio je Kovač.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare