Uredite skladište u stanu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Uredite skladište u stanu

Nema takvog stana gdje nema mjesta za skladištenje određenih stvari.

Često je za tu svrhu opremljen posebnom sobom – ostavom. Savremeno planiranje, pristup dizajnu zajedno s korištenjem novih materijala i inžinjerskih rješenja mogu doslovno promijeniti neupadljiv ugao. Napravite od njega zanimljiv, praktičan i kompletan dio uklopljen u cijeli stan.

Mala, ali pravilno planirana ostava može primiti neočekivano veliki broj stvari. Da biste to učinili, slijedite nekoliko pravila. Prilikom raspoređivanja polica i ladica morate koristiti svaki centimetar prostora, ne ostavljajući prazan prostor.

Organizacija

Skladišni sistemi moraju biti opremljeni za stvari koje će zaista biti tamo, moraju biti strogo organizirani. U suprotnom, mali prostor može apsorbirati veliki broj stvari, ali ih je nemoguće pronaći. Jedna mala skladišna prostorija može odigrati veliku ulogu u održavanju reda u cijelom stanu. Ako ne, onda je bolje organizirati stvari u kutije po stanu. Jer nesređena ostava može biti veliki problem. Treba imati u vidu da se u ostavu često ostavlja hrana, shodno tome treba voditi računa i o čistoći i o temperaturi. Ostava ne bi trebala biti na osunčanom dijelu, niti u vlažnom.

Konstruktivna rješenja

Nije moguće mijenjati veličinu stana, ponovna izgradnja je često teška iz tehničkih ili pravnih razloga. Ali, čak i mala, uska kuća ne ometa organiziranje cjelokupne skladišne ​​prostorije. U jednoj izvedbi koristi se najveći ćošak sobe, u kojoj su zatvorena najmanje dva metra kvadratna, poželjno suhozidnim pločama.

Drugi način organiziranja mjesta za pohranu stvari u malom stanu je uređenje ugradbenih ormara. Veliki trend u dizajnu interijera su tzv. američki plakari. Nevidljivi i praktični, ovi plakari će omogućiti da veliki dio vansezonske odjeće, obuće i stvari koje rijetko koristite, skladištite na ne tako pristupačna mjesta. Tačnije, na najviše police plakara.

Azra.

Danas objavljeno

Georgina je prije Ronalda bila čistačica, a život joj je obilježila strašna tragedija

Vanja A

Znate li koliko je veliko i teško srce plavog kita?

Vanja A

Pogledaj najavu za film “The Batman”

Vanja A

Ostavite komentar