"Urazumimo se, Zvezda i Partizan igraju najvažnije mečeve u novijoj istoriji" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Urazumimo se, Zvezda i Partizan igraju najvažnije mečeve u novijoj istoriji”

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, apelovao je na čelnike, fudbalere i navijače Crvene zvezde i Partizana da spuste tenzije.

Prestanimo sa tenzijama i prepucavanjima. Zajednički interes je to 15. mesto na UEFA listi koje nam donosi dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Svaka pobeda, svaki bod može da bude zlata vredan. Urazumimo se i podržimo jedni druge. Crvena zvezda i Partizan igraju ove jeseni najvažnije utakmice u novijoj istoriji srpskog fudbala. Srbija je trenutno u najboljem položaju jer za razliku od Grčke, Kipra i Hrvatske sa kojima se bori za 15. mesto na UEFA listi, jedina ove sezone ima dva kluba u trci za bodove”, rekao je Šurbatović gostujući na televiziji Pink.

On se zatim osvrnuo i na jučerašnja dešavanja na prelazu Jarinje, na kojem fudbaleri Crvene zvezde nisu mogli da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, kako bi u Kosovskoj Mitrovici odigrali kup utakmicu sa Trepčom.

Imali smo informacije da će to da se desi. Mi smo uputili zahtev, urgenciju, da se FIFA i UEFA hitno oglase, da ipak omoguće da Crvena zvezda odigra utakmicu na Kosovu i Metohiji. Oni se nisu još zvanično oglasili, a da li je postojala neka direktna komunikacija između njih i takozvanog Fudbalskog saveza Kosova, mi to ne znamo, ali videli ste epilog. Ovo je flagrantno mešanje politike u sport. Bili smo uvereni da će pustiti fudbalere jer je obaveza takozvanog FSK da poštuju preporuke FIFA I UEFA. Mi smo bili uvereni da će utakmica da se odigra na radost srpskog življa u Zvečanu i šire“, rekao je Šurbatović u Jutanjem programu TV Prva.

Šurbatović je objasnio i zašto su igrači Crvene zvezde uopšte došli na granicu iako je FS Srbije imao informaciju da neće biti pušteni da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Mi moramo da se ponašamo u skladu sa pravilima. FIFA je dozvolila da se igra i dala jasan nalog da se povuče zabrana. Mi smo očekivali da će fudbal i sport da pobede politiku, ali nažalost pobedila je politika. Budite uvereni da će zakozvani FSK snositi sankcije“.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar