Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

Snažne oluje haraju južnom Italijom drugi dan zaredom i odnele su najmanje jedan život, poplavile puteve, polja i prouzrokovale klizišta, objavila je policija.

Telo 67-godišnjaka pronađeno je u grmlju citrusa, daleko od mesta gde je poslednji put viđen nakon što mu je automobil zapeo u vodi i mulju jugozapadno od grada Katanije na Siciliji.

Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Italijanska meteorološka stranica Ilmeteo.it saopštila je kako je delove Sicilije i susednu Kalabriju pogodio retki mediteranski uragan, poznat kao Mediken, s vetrovima koji bi do kraja dana mogli da duvaju i do 120 kilometara na sat.

Udruženje poljoprivrednika na Siciliji saopštilo je da je u nedelju za tek nekoliko sati palo više od 300 milimetara kiše blizu grada Katanije, što je gotovo polovina prosečne količine padavina koja godišnje padne na mediteranskom ostrvu.

Telo civilne zaštite za hitne slučajeve proglasilo je u ponedeljak najviše crveno upozorenje za sever Sicilije i jug Kalabrije i upozorilo na potencijalnu opasnost po život i materijalnu štetu u tim područjima.

Škole su zatvorene u brojnim selima i gradovima, desetine letova preusmereni su s tog područja i otkazane su trajektne linije između južnih ostrva.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar