Uradite psihološki test koji otkriva skrivenu stranu vaše ličnosti - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Uradite psihološki test koji otkriva skrivenu stranu vaše ličnosti

Koja je skrivena strana vaše ličnosti? Odgovorite iskreno na sljedeća kratka pitanja

Svako od nas ima svoju “tajnu” ili skrivenu stranu ličnosti, koja se različitim intenzitetom i bojama odražava kroz naše postupke i ponašanje.

Međutim, ta skrivena strana ličnosti sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destrukciju, agresivnost ili predstavlja “tamnu” stranu ličnosti. Postoji niz psiholoških tehnika i metoda kojima se razotkrivanju potisnuti ili nesvesni mehanizmi ličnosti, ali poput ledene piramide, tek naziremo njen vrh i u analitičkoj kombinatorici pretpostavljamo njene moguće aspekte.

Skrivena strana ličnosti ostaje enigma kako za vlastito, tako i za spoljašnje ogledalo u svijetu u kome živimo, i u kome se ponekad ogledamo.

Pred vama je psiho-test koji vam nudi mogućnost otkrivanja nekih naznaka skivenih aspekata ličnosti, ali i možda i nešto više od toga, provjerite sami.

Potrebno je da po redosljedu pitanja, odaberete jednu od četiri ponuđene mogućnosti (odgovora) koja se najviše uklapa u vaš stav i profil ličnosti. Na kraju, pogledajte rezultate testa.

PITANJA:

1. Nalazite se na izletu i nakon duge šetnje iznenada nailazite na:

a) Vrlo privlačnu osobu
b) Pećinu
c) Raskrsnicu
d) Neobičnu kuću

2. Ponuđene su vam četiri karte na izbor, koju od njih ćete odabrati:

a) As karo
b) As pik
c) As tref
d) As herc

3. Muči vas jeziva noćna mora i naglo se budite iz sna, zato što:

a) Gorite u strašnoj vatri ili plamenu
b) Padate sa nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu
c) Neko vas progoni
d) Davite se u vodi

4. Neko vam je poklonio:

a) Privjesak
b) Sat
c) Šešir
d) Parfem

5. Neobično važan “detalj” u vašoj kući je:

a) Ogledalo iznad kreveta
b) Ogroman đakuzi u sjajnom kupatilu
c) Diskretno osvjetljenje i prozori
d) Veliki i topao kamin uz udobnu sofu ili ležaj

a) Stari novčić
b) Pesčani sat
c) Lampu.
d) Starinski ključ

a) Poslali bi ga na pusto mjesto
b) Oduzeli mu ono što najviše voli
c) Ucena
d) Osudili ga na vječnu samoću

a) Asa
b) Kralja
c) Džokera
d) Damu / žandara herca

9. Osjećali biste se potpuno bespomoćno kada bi se desilo:

10. Usljed užasnog požara ili nesreće, možete da učinite samo jedan pokret i tom prilikom da spasite:

a) Svog ljubavnika(cu)
b) Deset poznatih osoba
c) Sestru / brata
d) Četrdeset nepoznatih osoba

a) Kompletnu i savšenu promjenu izgleda, uspjeh i moć
b) Putovanje kroz vrijeme
c) Beskrajnu mladost
d) Sreću i ljubav

12. Vaša neostvarena fantazija je:

a) Da imate moć i da budete lider
b) Da imate misitičnu moć i da postanete čarobnjak
c) Da po potrebi postanete nevidljivi
d) Da imate krila

13. Povremeno osjećate strah od:

a) Neuspjeha i nemoći
b) Gubitka i siromaštva
c) Izdaje i prevare
d) Samoće i bolesti

14. Nalazite se u prilici da dobijete dar, odabraćete:

a) Eliksir vječnosti
b) Argusovo – svevideće oko
c) Čaroban štapić
d) Kamen znanja i mudrosti

15. Da možete, vi biste želeli da:

a) Da upravljate svijetom
b) Da posetite druge svjetove
c) Da upoznate i doživite tajanstveno/mistično.
d) Da posjetite najljepša mesta na svijetu

16. Želite da se opustite u svojoj kući uz dobar film, koji žanr najviše odgovora vašem raspoloženju:

a) Akcioni/erotski
b) Komedija/mjuzikl
c) Naučnofantastični
d) Psihološka drama/ljubavni

REZULTATI TESTA

Ukoliko imate najviše odgovora pod A:

Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, ponašanje i djelovanje. Pokreće Vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, užitku. Bez obzira koliko djelujete snažno (psihički ili fizički) u osnovi Vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da Vas usreće, ali takođe i da Vas razočaraju, osujete i povrijede. Za Vas faktor iskustva nema bitan uticaj, skloni ste ponavljanju principa istih grešaka u novim ili sličnim situacijama, kao i sa novim osobama. Ponekad hodate po “tankoj liniji” između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona … kao u igrama bez granica Vama je važno da se krećete i da idete dalje kroz život. U suštini Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ponekad ne umete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka iluzijama.

Ukoliko imate najviše odgovora pod B:

Vi imate naglašenu potrebu da istražujete svijet oko sebe, ali prvenstveno zarad zadovoljenja ličnih poriva. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu da budu zadovoljni. Užitak, radost i sreću dijelite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili “nagradu”. Veoma ste uporni u svojim namerama i skoro uvijek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, tražite način da brzo “kompenzujete gubitak” i da potisnete svoju slabost. Iskustvo na Vas djeluje vrlo poučno, ali ponekad zbog skrivene slabosti znate da popustite pred novim izazovom. U suštini Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ali, Vama su potrebni drugi da biste se zaustavili u kritičnom trenutku.

Ukoliko imate najviše odgovora pod C:

Vi znate da skrenete pažnju ili da ostavite utisak, već na prvi pogled ili kroz neobičan stil ponašanja i originalnost. Privlače Vas nesvakidašnje situacije, veći ekstremi, ponekad želite da prekoračite pravila ili “postavljene granice”. Nesvjesno se upravljate po principu: kada je dobro Vama – dobro je i drugima, kada je loše Vama – drugima je još gore. Posjedujete ogromnu energiju, ali nije lako kontrolisati tu snagu koja oscilira. Pozitivan puls stvara mogućnost za radost, uzitak i sreću, ali Vas unutrašnji impuls za promjenom je jači od potrebe da se ustalite. Kada ste razočarani, tužni ili povređeni, učinićete sve što je potrebno da “eliminišete” neprijatnost. Učite na svojim greškama i znate da predimenzionirate stvarnost ili svijet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje je cijena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Vaša velika slabost je, da ne znate da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate sklonost ka različitim opsesijama.

Ukoliko imate najvise odgovora pod D:

Kod Vas je naglašena velika maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosjetljivost) predstavlja Vašu najveću i istovremeno najslabiju stranu ličnosti. Ukoliko svoju energiju usmjeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu, ako Vas prati harmoničan odnos sa drugima – Vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživljavate razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju i autističkim predstavama. Bez obzira koliko djelujete “zavisni” od drugih, Vi duboko u sebi težite ka kompletnom razvoju ličnosti i zadovoljenju svojih potreba o “savršenstvu”. U suštini Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego sto to drugi misle. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, znate da predosjetite opasnost ili nevolju i kada se nađete u neprijatnoj situaciji – to je zato sto ste sami “tražili” novi izazov, iskustvo ili nešto “nemoguće”. Vi možete da se zaustavite u kritičnom trenutku, ali, ako želite znate da zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka velikim fantazijama.

Izvor: Glossy.esspresso.co.rs

Danas objavljeno

Četiri žene će voditi najudaljeniju poštu na svijetu

Vanja A

Pete Dajvison zaintrigirao fanove

Vanja A

Zbog jedne Dženifer je uspio, druga mu to ne brani

Vanja A

Ostavite komentar