Upućene čak i mobilne jedinice na istočnu granicu, razlog -migranti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Upućene čak i mobilne jedinice na istočnu granicu, razlog -migranti

Dodatni broj policijskih službenika BiH već je upućen na istočni deo granice, zbog najave da bi Turska mogla pustiti migrante prema zemljama EU

Na istočni deo granice ušužene su i mobilne jedinice,rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić ministru bezbednosti u Savetu ministara Fahrudinu Radončiću.

Galić i Radončić razgovarali su danas u Sarajevu o stanju na granici BiH, s naglaskom na istočnu granicu, kao i o merama koje je potrebno preduzeti kako bi bio obezbeđen efikasniji odgovor na pritisak ilegalnih migranata, prenosi RTRS.

Iako su svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i severoistočni deo granice, Galić ističe da će dodatno vršiti preraspoređivanje policijskih službenika Granične policije BiH po svim linijama rada u cilju zaštite granice.

Radončić je naveo da će Granična policija BiH i nadležne institucije BiH u svom radu imati punu podršku Ministarstva bezbednosti i naglasio važnost unapređenja koordinacije i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom situacijom u BiH.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o neophodnosti povećanja podrške drugih policijskih agencija u nadzoru graničnog pojasa.

Trenutno Graničnoj policiji BiH pomoć u nadzoru granice pružaju službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tela, Agencije za istrage i zaštitu BiH i MUP-a Republike Srpske.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar