29. Juna 2020.

Uprkos upozorenju plaže u Njemačkoj krcate turistima

Big Portal

Kako navodi, mesta na moru beleže nalet turista, koji su odlučili da odmor provedu u domovini.

Sunčani vikend se poklopio sa početkom letnjeg školskog raspusta u šest nemačkih pokrajina, ali nemačka kancelarka Angela Merkel traži da se virus i dalje shvati ozbiljno.

U subotu je lepo vreme privuklo toliko turista na plaže Baltičkog mora, da su pojedina mesta, poput Šarbojca i Hafkruga, objavila da su plaže popunjene do poslednjeg mesta.

Broj posetilaca je ograničen zbog pravila odstojanja.

“Gosti koji dolaze upućuju se da prođu kroz naše mesto”, saopštila je Betina Šefer, gradonačelnica Šarbojca, gradića 15-ak kilometara severno od Libeka.

Tokom vikenda su bile pune i plaže i parkinzi, te su u mesto mogli da uđu samo lokalci i turisti sa rezervacijama u hotelima i apartmanima.

Čak i tamo gde ima mesta na plažama Baltičkog i Severnog mora, pojedini turisti uopšte nisu mogli da dođu.

Naime, niz pokrajina je doneo uredbe da građani iz okruga, posebno pogođenih korona virusom, mogu da odsednu u hotelima jedino ako imaju svež negativni nalaz na korona virus.

Tim merama poslednjih dana pogođeno je više od 600.000 ljudi iz Gitersloha i Varendorfa, dva okruga sa zapada zemlje, nakon što je najveća evropska klanica postala novo žarište.

U oba okruga su vraćene oštre mere, a jedan fabrikant mesa našao se na udaru oštrih kritika zbog očajnih uslova u kojima žive i rade uglavnom došljaci sa Balkana.

Opasnost ni izbliza nije prošla, upozorila je kancelarka Angela Merkel u subotu.

“Shvatite ovo ozbiljno, jer jeste ozbiljno”, poručila je ona građanima.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare