Uprkos teškoj situaciji Paris Fashion Week će se ipak održati - BIGportal.ba
Magazin Moda

Uprkos teškoj situaciji Paris Fashion Week će se ipak održati

Sedmica mode u Parizu nastavit će se ove jeseni, potvrdili su organizatori događaja. Revije počinju 28. septembra.

Dok mnoge zemlje ublažavaju zakonske propise o socijalnoj distanci mnogi modni brendovi i organizatori bore se s pitanjem trebaju li nastaviti s modnim revijama i kako omogućiti da se na revijama poštuje socijalna distanca.

U maju je Guccijev kreativni dizajner, Alessandro Michele, najavio je kako neće učestvovati na modnim događajima kako bi se pokazalo svijetu da i modna industrija promišlja o koronavirusu.

Saint Laurent je izrazio slično mišljenje, rekavši u aprilu da neće predstavljati svoju kolekcije unaprijed utvrđenim rasporedima.

S druge strane neki modni brendovi će održati online revije poput Burberryja, a umjetnički direktor Diora najavio je da će održati reviju bez publike. No neke marke su najavile svoje učešće na Paris Fashion Weeku poput Chanela.

Organizatori modnih događaja u Velikoj Britaniji također imaju planove.

Glasnogovornik londonskog Fashion Weeka rekao je za CNN da će se održati u septembru i da će to biti “hibrid” digitalnog i fizičkog, ovisno o tome žele li dizajneri ugostiti revije.

“Trenutno smo u razgovoru s dizajnerima kako bismo utvrdili koji su njihovi planovi. Službeno saopštenje bit će objavljeno početkom jula kako bi potvrdili tačan format”, rekao je PR londonskog Fashion Weeka.

Klix.ba

Danas objavljeno

Bio je u vezi sa najboljim frajerima, a tvrdi da nije gej

Vanja A

Venecija: Lako do nje, kako kroz nju

Vanja A

Odbjegli pas prekinuo utakmicu: Vlasnici ga prepoznali i vratili kući nakon sedmica traganja

Vanja A

Ostavite komentar