4. Septembra 2021.

Uprkos svemu i poslije svega – Pirs Morgan ipak pobijedio Megan Markl

Big Portal

Emisija nije prekršila kodeks emitovanja zbog komentara o intervjuu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, presudio je Ofkom.

“Oduševljen sam što je Ofkom podržao moje pravo da ne verujem u zapaljive tvrdnje vojvode i vojvotkinje od Saseks, od kojih su se mnoge pokazale neistinitim. Ovo je ogromna pobeda slobode govora i veliki poraz princeze Pinokio. Da li ću dobiti posao nazad?”, rekao je Morgan lokalnim medijima.

Portparol Ofkoma rekao je da je “oslobađanje” Morgana bila dobro izbalansirana odluka.

“Komentari gospodina Morgana bili su potencijalno štetni i uvredljivi za gledaoce, i mi prepoznajemo snažnu reakciju javnosti na njih. Ali takođe smo u potpunosti uzeli u obzir slobodu izražavanja”, navodi se.

U nastavku se navodi da se prema Ofkomovim pravilima, emiteri mogu da imaju i kontroverzna mišljenja kao deo legitimne debate u javnom interesu, te kako je Morgan pružio je važan kontekst gledaocima,iako drugačiji od stavova i mišljenja njegovih kolega.

“Bez obzira na to, podsetili smo televizijsku mrežu ITV da ubuduće vodi računa o sadržaju koji govori o mentalnom zdravlju i samoubistvu. ITV bi mogao da razmisli o upotrebi pravovremenih upozorenja ili obeležavanju usluga podrške kako bi se osigurala odgovarajuća zaštita gledalaca”, zaključuje portparol Ofkoma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare