Uprkos svemu i poslije svega - Pirs Morgan ipak pobijedio Megan Markl - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Uprkos svemu i poslije svega – Pirs Morgan ipak pobijedio Megan Markl

Komentari Pirsa Morgana o intervjuu princa Harija i Megan Markl sa Oprom Vinfri, zbog kojih se povukao sa mesta voditelja jutarnjeg programa “Good morning, Britain”, nisu bili u suprotnosti sa propisima radiodifuzne agencije Ofkom.

Emisija nije prekršila kodeks emitovanja zbog komentara o intervjuu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, presudio je Ofkom.

“Oduševljen sam što je Ofkom podržao moje pravo da ne verujem u zapaljive tvrdnje vojvode i vojvotkinje od Saseks, od kojih su se mnoge pokazale neistinitim. Ovo je ogromna pobeda slobode govora i veliki poraz princeze Pinokio. Da li ću dobiti posao nazad?”, rekao je Morgan lokalnim medijima.

Portparol Ofkoma rekao je da je “oslobađanje” Morgana bila dobro izbalansirana odluka.

“Komentari gospodina Morgana bili su potencijalno štetni i uvredljivi za gledaoce, i mi prepoznajemo snažnu reakciju javnosti na njih. Ali takođe smo u potpunosti uzeli u obzir slobodu izražavanja”, navodi se.

U nastavku se navodi da se prema Ofkomovim pravilima, emiteri mogu da imaju i kontroverzna mišljenja kao deo legitimne debate u javnom interesu, te kako je Morgan pružio je važan kontekst gledaocima,iako drugačiji od stavova i mišljenja njegovih kolega.

“Bez obzira na to, podsetili smo televizijsku mrežu ITV da ubuduće vodi računa o sadržaju koji govori o mentalnom zdravlju i samoubistvu. ITV bi mogao da razmisli o upotrebi pravovremenih upozorenja ili obeležavanju usluga podrške kako bi se osigurala odgovarajuća zaštita gledalaca”, zaključuje portparol Ofkoma.

Danas objavljeno

Ko u Zagrebu zarađuje skoro 3.000 evra mjesečno?

Zeljka

Ljudi nemaju ništa protiv seksa sa robotima

Zeljka

Proglasila štrajk nakon optužbe muža da samo on čisti, pa poslije slikala haos koji je nastao u kući

Zeljka

Ostavite komentar