Upozorili: "Svaka upotreba sile imaće posljedice" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Upozorili: “Svaka upotreba sile imaće posljedice”

NATO primec´uje neobično koncentrisanje ruskih snaga kod granica sa Ukrajinom, uključujuc´i tenkove, artiljeriju i bespilotne letelice.

Saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u Briselu.

“Vec´ drugi put ove godine primec´uje se velika i neobična koncentracija ruskih snaga u tom regionu. Uključuju i teško naoružanje, kao što su tenkovi, artiljerija, oklopne jedinice, bespilotne letelice, sisteme za elektronsko ratovanje kao i vojne jedinice u borbenoj gotovosti. To je ničim izazvano gomilanje vojne moc´i koje povec´ava napetost i rizike”, rekao je generalni sekretar NATO-a.

Kako je dodao, Rusija bi trebalo da pokaže transparentnost kako bi se smanjila napetost.

“Pozivamo Rusiju da u situaciji sa Ukrajinom smanji tenzije i deluje transparentno, a takođe šaljemo jasan signal da c´e svaka upotreba sile protiv Ukrajine imati posledice i cenu za Rusiju”, upozorio je Stoltenberg uoči sastanka ministara spoljnih poslova zemalja NATO-a u Rigi 30. novembra i 1. decembra.

Kako je dodao, ministri c´e razgovarati o situaciji u crnomorskom regionu, “jačanju vojne aktivnosti Rusije” na granici sa Ukrajinom, kao i o situaciji na granici sa Belorusijom.

Kijev i zapadne zemlje u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja “agresivnih dejstava” Rusije kod granica Ukrajine. Kremlj je poručio da Rusija premešta svoje trupe na svojoj teritoriji po svom nahođenju, te da to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

Danas objavljeno

Glasaju za Abazovićevu smjenu; “Ne smije se dozvoliti”

M.

Snijeg napravio potpuni kolaps u Srbiji: “Ne krećite na put bez prijeke potrebe”

M.

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Ostavite komentar