Upozorenje zbog vrućina i mogućeg nevremena - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Upozorenje zbog vrućina i mogućeg nevremena

Narandžasti meteoalarm upaljen je danas za područje Višegrada, Tuzle, Sarajeva i Mostara zbog ekstremno visoke temperature vazduha, ali i mogućeg nevremena, pljuskova, grmljavine i grada mjestimično, dok je za ostale krajeve na snazi žuto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura danas se očekuje na području Mostara, između 36 i 39 stepeni Celzijusovih u periodu od 12.00 do 17.00 časova, zbog čega je izdato narandžasto upozorenje.

I na području Sarajeva danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog najviše dnevne temperature između 34 i 37 stepeni Celzijusovih, ali i i žuto jer se očekuje grmljavina, a lokalno je moguća i pojava grada.

Na području Višegrada narandžasti meteoalarm upozorava na najvišu temperaturu koja će biti veća od 35 stepeni Celzijusovih, osim na planinama, a žuti meteoalarm na moguću grmljavinu.

Na području Tuzle danas će od 16.00 do 20.00 časova na snazi biti narandžasti meteoalarm jer se očekuju jaka grmljavina, obilni lokalni pljuskovi, a moguć je i grad. Žuti meteoalarm za tuzlansko područje upaljen je zbog najviše dnevne temperature između 33 i 35 stepeni Celzijusovih.

Na području Prijedora, Banjaluke i Foče danas je na snazi žuti meteoalarm zbog maksimalne temperature vazduha od 32 do 35 stepeni, osim na planinama, ali i zbog očekivane lokalne grmljavine.

Za područje Trebinja žuto upozorenje je na snazi samo zbog najviše temperature vazduha do 35 stepeni Celzijusovih.

Maksimalna dnevna temperatura do 33 stepena i očekivana grmljavina aktivirale su žuti meteoalarm za područje Bihaća, dok je za područje Livna isto upozorenje na snazi zbog najviše temperature vazduha između 33 i 35 stepeni Celzijusovih.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar