1. Marta 2022.

Upozorenje za korisnike Windowsa: Ukoliko ste preuzeli ove igre, obrišite ih sa računara

Big Portal

Korisnici Windows 10 operativnog sistema su ponovo meta napada, a eksperti za bezbednost Check Point ističu da su otkrili određeni broj opasnih aplikacija, a sve su dostupne u Official Microsoft Storeu.

Nakon što se instaliraju, ove maliciozne aplikacije mogu da pokrenu Electron Bot malver na računarima, a pomenuti malver je sposoban da kontrolišđe naloge na društvenim mrežama, kao i da podešava kliktanje na oglase bez korisnikovog znanja.

Igre, koje stižu u paketu sa Electron Bot malverom, uključuju nezvanične verzije popularnih naslova, kao što su Temple Run i Subway Surfer. Originalne verzije ovih igara imaju milione preuzimanja na platformi.

Check Point savetuje korisnicima da budu oprezni u svakom trenutku – čak i kada preuzimaju fajlove sa zvaničnih prodavnica. Dobra ideja je da se izbegavaju aplikacije koje imaju limitiran broj recenzija ili igre koje imaju nazive slične glavnim naslovima.

Primera radi, jedna od inficiranih aplikacija je nosila naziv Temple Endless Runner 2. Na kraju, preporučuje se da se uvek traže aplikacije dobrim, konstantnim i pouzdanim recenzijama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare