28. Septembra 2022.

Upozorenje Americi: Ne huškajte Kijev

Big Portal

Amerika se približava opasnoj ivici kada govori o tome da neće braniti Kijevu da koristi zapadno oružje za udare na teritorije na kojima su održani referendumi o ujedinjenju sa Rusijom, upozorio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

“Pokrovitelji neonacističkih zločinaca su veoma blizu te opasne ivice na koju smo više puta jasno upozoravali. SAD postaju učesnik ukrajinskog sukoba”, navodi se u saopštenju ruskog ambasadora.

Vašington, prema njegovim rečima, huška Kijev da nastavi da primenjuje zapadno oružje ne shvatajuc´i opasnost takvih postupaka.

“Diplomatski napori za pronalaženje rešenja ne mogu biti efikasni sve dok kolektivni Zapad koristi režim Zelenskog kao plaćenika protiv Rusije. Naši potezi u pogledu zaštite otadžbine biće odlučni i čvrsti”, zaključio je Antonov.

Podsetimo, američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je juče da SAD neće sprečavati Kijev da primenjuje zapadno oružje protiv teritorija koje mogu da uđu u sastav Rusije nakon referenduma.

Ukrajina ima apsolutno pravo da se štiti na celoj svojoj teritoriji, uključujući vrac´anje teritorija koje je Rusija nezakonito zauzela na ovaj ili onaj način, rekao je Blinken.

Na teritoriji DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti je od 22-27. septembra održan referendum o ujedinjenju sa Rusijom. Rezultati referenduma pokazali su da je vec´ina građana za ulazak teritorija u sastav Rusije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare