Upozoravali ljude da pređu na Chrome: Bezbjednost korisnika ili strah od gubitka tržišta? - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Upozoravali ljude da pređu na Chrome: Bezbjednost korisnika ili strah od gubitka tržišta?

Google je prestao da šalje poruke upozorenja za korisnike Microsoft Edge pretraživača, koje ste mogli da vidite ukoliko bi sa Edge browser-a posetili Chrome web prodavnicu u potrazi za “aplikacijama treće strane”.

Poruka je počela da se prikazuje nakon što je Microsoft Edge napravljen na “Chromium” platformi, a glasila je da bi korisnici trebalo da pređu na Google Chrome kako bi bili sigurniji.

Budući da imaju isti osnovni kod, ekstenzije pravljenje za Google Chrome sada su u potpunosti kompatibilne sa najnovijom verzijom Microsoft Edge-a.

Međutim, Edge korisnike koji su posetili Chrome web prodavnicu radi instaliranja dočekalo je žuto upozorenjem u kome se navodi da bi trebalo da pređu na Chrome da “bezbedno koriste ekstenzije”.

Budući da Microsoft Edge i Chrome pokreću ekstenzije na isti način, mnogi su ovo upozorenje videli kao očajnički pokušaj Google kompanije da odvrati ljude od korišćenja rivalskog Microsoft Edge pretraživača.

Međutim, Google tvrdi kako se ova poruka pojavljivala zbog toga što Microsoft Edge ne podržava “Google safe browsing” funkciju.

Reklo bi se ipak da je i sam Google shvatio kako sve može da izgleda nekom esa strane, pa je žuta poruka upozorenja, ipak, uklonjena u najnovijoj verziji Microsoft Edge pretraživača, piše Daily Express.

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar