Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića: S muškarcima nije imala sreće, a prema djeci je bila stroga - BIGportal.ba
Uncategorized

Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića: S muškarcima nije imala sreće, a prema djeci je bila stroga

Jedan od najboljih fudbalera sveta Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.

‒ Navodno je otac ušao u brak da bi dobio švedske papire, otkrio je jednom prilikom Zlatan, čiji su se roditelji rastali prije nego što je on napunio dvije godine. Nikada se nisu dobro slagali, a kada su svađe postale učestalije, razvod je bio neminovan.

Iako je svojim fudbalskim umijećem, ali i ponašanjem van terena, odavno postao idol mlađih generacija, Zlatan nikada nije krio da je u djetinjstvu bio problematičan, krao bicikle i upadao u različite „nezgodne“ situacije.

Od najranijih dana bio je nemiran, što njegova stroga majka nije tolerisala. Tako je, kada je pao sa krova vrtića i došao kući uplakan i sa modricama, očekujući zagrljaj i utjehu, od majke dobio batine zato što se penjao na krov.

Jurka ga je odgajala kako je najbolje znala i mogla, a Zlatan je izrastao u jako dobrog čovjeka. Njegovu mamu Jurku ne viđamo često u javnosti, a samo nekoliko puta viđena je sa Zlatanom, iako se redovno viđaju i druže.

Iako sreće sa muškarcima u ljubavnim odnosima nije imala, ipak je od jednog, onog kojeg je rodila, napravila izvrsnu muškarčinu.

U kakvog čovjeka je Zlatan stasao možda najbolje svjedoče riječi njegovog ujaka Gojka Gravića, koga su novinari pronašli u rodnom mjestu u Hrvatskoj.

‒ Pričali su mi naši ljudi koji su tamo živjeli da bi Zlatanu jedna gospođa, Šveđanka, davala sendvič ili nešto slatko kad mu je majka radila. I da je poslije, kad se proslavio, došao u posjetu i donio ček, niko ne zna koliko novca, navodno jako puno. Nije je zaboravio.

Izvor: hellomagazin.rs

(S.P.)

Azra.

Danas objavljeno

Tornado poharao dijelove Njemačke, 50 povrijeđenih

M.

4 zdravstvena benefita jagoda

Vanja A

Vučić se sastao sa Šarlom Mišelom u Grčkoj

M.

Ostavite komentar