Uoči protesta pred pravosuđem: Nemamo namjeru da ih uzbuđujemo - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Uoči protesta pred pravosuđem: Nemamo namjeru da ih uzbuđujemo

Uoči protesta ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, gdje je smješten i Visoki sudski i tužilački savjet BiH, Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH koji je i pozvao građane na okupljanje, rekao je za kako ne stoji iza organizacije ovog skupa.

– Da budem iskren, nisam se bavio organizacijom skupa, koliko imam informaciju, dolazi do spontanih okupljanja građana ispred VSTS-a, ja ću se priključiti svakom okupljanju građana i insistirati da to bude u skladu sa zakonom. Ovo je spontano, ali ja ću se svakako pojaviti na tom skupu – dodao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH smatra da se u okviru institucija ne može promijeniti stanje, a izrazio je i sumnju da će “ljudi u pravosuđu shvatiti poruku današnjih protesta”.

– Moraju shvatiti da su građani izuzetno nezadovoljni, da građani neće odustati od ovakve vrste pritiska dok se ne uspostavi efikasan i nezavisan pravosudni sistem – istakao je Mektić.

Na pitanje novinara da li je poziv građanima na okupljanje putem Tvitera, koji je Mektić uputio prije nekoliko dana, njegova lična inicijativa ili iza nje stoji stranačka infrastruktura, on je rekao kako je samoinicijativno pozvao na proteste.

– Ovo je samo moja ideja i ničija više, ja ovo činim kao građanin BiH, to što sam ja ministar u tehničkom mandatu i poslanik, nema nikakve veze, iza ovog nema nikog drugog. Ovo je isključivo moja ideja – naglasio je Mektić. On je naveo i kako cilj protesta nije uznemiravanje.

– Nemamo namjeru da ih uzbuđujemo – poručio je Mektić.

(N1)

Danas objavljeno

Dodik razgovarao sa Vučićem: Јedinstven odgovor garantuje zaštitu našeg naroda na KiM

M.

Nakon dvije decenije direktan let iz Beograda za Kinu

M.

Ministar Lučić pušten na slobodu: Sud mu odredio mjere zabrane

M.

Ostavite komentar