Uoči izbora novog lidera SDS - Bosić: Ta priča o koalicijama sa SDA ili SNSD-om je bezveze - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Uoči izbora novog lidera SDS – Bosić: Ta priča o koalicijama sa SDA ili SNSD-om je bezveze

U Srpskoj demokratskoj stranci ovih je dana prevruće, ne zbog visokih ljetnih temperatura, nego sutrašnje Izborne skupštine na kojoj će biti biran novi lider stranke.

U Srpskoj demokratskoj stranci ovih je dana prevruće, ne zbog visokih ljetnih temperatura, nego sutrašnje Izborne skupštine na kojoj će biti biran novi lider stranke.

Dosadašnji predsjednik Vukota Govedarica juče je ozvaničio da je kandidaturu za novi mandat povukao u korist stranačkog kolege Mirka Šarovića, aktuelnog državnog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

U trci su još Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, i Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS.

Bivši predsjednik SDS i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, koji, nezvanično, podržava Šarovića, u intervjuu za Dnevni avaz nije želio to javno i potvrditi, ali ne krije da se “uglavnom zna za koga će glasati.

– Potez Govedarice nagovještava mi da će i drugi, koji nisu povukli kandidature, razmotriti svoje šanse i da će se povući da ne bi pravili razdor u stranci, koja je već izvjesno vrijeme u rovitom stanju. Tako bi taj proces prošao bez trzavica, a stranka bi mogla da prestane da se bavi sama sobom i krene u politički rad – rekao je Bosić i dodao da ne govori o imenima.

– Na njima je odgovornost kako će dalje stranka nastaviti funkcionisati. Treba suziti broj kandidata na samo jednog – ističe Bosić.

Naglašava da, prije svega, novoizabrani predsjednik treba SDS vratiti u politiku BiH.

– Ta priča o koalicijama sa SDA ili SNSD-om je bezveze. Stvar je novog rukovodstva da procijeni treba li u vlast ili u opoziciju. Priča o koaliciji sa SDA klasično je podmetanje u unutarstranačkoj borbi. Tradicija je već da se u ova dešavanja svi miješaju, i novinari, i druge stranke, da ne kažem čak i da se miješaju iz drugih država – kategoričan je Bosić. Na pitanje da li misli na Srbiju, kratko odgovara.

– Ne mislim ništa, ništa ja nisam rekao – ističe Bosić.

Nezvanično, osim Bosića i Govedarice, Šarović ima podršku i drugih kandidata. S druge strane, Milićević ima podršku struje u kojoj su Milovan Cicko Bjelica, Sonja Karadžić i Darko Babalj.

Šarović je za Avaz rekao da ne želi bilo šta komentisati, jer su to, kaže, unutrašnje stvari stranke. I Mićić je odbio komentar.

– Vidio sam, dok sam bio predsjednik, da mnogi zloupotrebljavaju podršku Govedarici i nekim drugim ljudima, među kojima su i sadašnji kandidati. Želim da stranka izađe stabilna iz ovog procesa, a ne da dolijevam ulje na vatru – kaže Bosić.

Srpskainfo

Danas objavljeno

U BiH 471 novi slučaj korona virusa, 33 osoba preminulo, 542 se oporavilo

M.

Slovenija: Šestoro preminulo, 766 zaraženo

M.

U nesreći kod Hadžića poginula žena (35), četiri osobe povrijeđene

M.

Ostavite komentar