Unikredit banka podnijela krivičnu prijavu protiv Bitminera - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Unikredit banka podnijela krivičnu prijavu protiv Bitminera

Unikredit banka a.d. Banjaluka uvjerena je u ispravnost svojih postupaka i da je tužba Bitminer faktori d.o.o. Gradiška potpuno neosnovana, te je blagovremeno uložila žalbu na prvostepenu presudu prema kojoj tužiocu treba da isplati 256.326.152 KM na ime naknade štete.

Zbog sumnje da je prvostepena presuda donesena na osnovu falsifikovane dokumentacije, Unikredit banka angažovala je tim međunarodnih eksperata da izvrši detaljnu forenzičku istragu o autentičnosti i originalnosti konkretnih dokumenata koje je tužilac koristio kao dokaz u postupku pred sudom.

Na osnovu rezultata forenzičke analize, koja je ukazala na brojne nepravilnosti, kao i dodatno zatraženih pravnih mišljenja, Unikredit banka podnijela je danas krivične prijave nadležnim organima Republike Srpske i BiH protiv akcionara kompanije Bitminer faktori Darka Šljivara, ove kompanije i ovlaštenog sudskog tumača za italijanski jezik kojeg je Bitminer faktori koristio u postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno više krivičnih djela.

Presudom Okružnog privrednog suda u Banjaluci, koja je donesena 30. decembra 2021. godine, djelimično je usvojen tužbeni zahtjev tužioca Bitminer faktori d.o.o. Gradiška u sporu protiv Unikredit banke a.d. Banjaluka, kojom se ovoj banci nalaže da tužiocu isplati 256.326.152 KM na ime naknade štete.

RTRS.

Danas objavljeno

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

M.

Lavrov upozorio: “Moraju da shvate, biće sve teže”

M.

Beogradski Blic: Ubijen Radoje Zvicer u Panami

M.

Ostavite komentar