Umjetnik kreirao portret “The Queen’s Gambit” od šahovskih simbola - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Umjetnik kreirao portret “The Queen’s Gambit” od šahovskih simbola

Ljudi širom svijeta zaljubili su se u fascinantnu i briljantnu junakinju serije The Queen’s Gambit, Beth Harmon (Anya Taylor-Joy). Kao obožavalac, grčki grafički dizajner Charis Tsevis posvetio je seriju upečatljivih mozaičnih portreta zvijezdi Netflixove serije. “The Queen’s Gambit je bez sumnje hit TV serija iz 2020. godine”, kaže Tsevis za My Modern Met.

Godina kao nijedna druga pokazala nam je mnoge nepoznate i neočekivane aspekte identiteta i ponašanja ljudske duše. Suočili smo se s najozbiljnijim i najkonkretnijim izazovima naših života. Beth Harmon, glavni lik serije, izgleda kao savršena heroina za doba poput našeg.

„Dolazi iz starije ere, ali ima toliko sličnosti. Cijela njena priča može se koristiti kao metafora onoga što danas živimo. Hladni rat, lični gubici, usamljenost, borba s njenom unutrašnjom nesigurnošću, potrebama i ovisnostima.” Dakle, Tsevis je posljednje mjesece 2020. godine posvetio proslavi Beth Harmon u svom prepoznatljivom stilu mozaika.

Charis Tsevis

Upotrijebio je desetine šahovskih simbola u prigušenim bojama kako bi glumici dočarao sličnost. Pikselizovani efekat podsjeća na šahovsku tablu, koja ima duboko značenje za lik TV serije. „Ono što volim kod mozaika je što su izrađeni na vrlo osnovnom konceptu, ali konceptu snage“, objašnjava on. „Stvarate nešto od nečega drugog. Na primjer, za izradu portreta šahiste koristite elemente iz igre poput šaha. Što je značajnija veza između cjeline i djela, to mozaik može biti uspješniji.”https://hrgde.adocean.pl/files/akaroetqhcm/qgjtnispto/xgnhcnmnet/index.html

Charis Tsevis

Tsevis je svoje prekrasne mozaične portrete stavio na raspolaganje za besplatno preuzimanje putem svog Behance-a. Možete biti u toku sa najnovijim umetnikovim projektima prateći ga na Facebooku i Instagramu.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Zašto je snijeg bijele boje?

D

Čudesna žena slavi 80. rođendan: Zanimljive činjenice koje niste znali o Dajani, princezi Amazonki

D

Zapanjujuće istine o novcu: Šta će bankomat na Antarktiku? Koliko novčanica se štampa za Monopol?

D

Ostavite komentar