Umjetnica uspjela ono što ni Mariji Šerifović nije pošlo za rukom - BIGportal.ba
Ex Yu

Umjetnica uspjela ono što ni Mariji Šerifović nije pošlo za rukom

Ana Đurić Konstrakta ovog meseca je učestvovala na 66. “Evroviziji”, na kojoj je Srbiji, posle deset godina, donela plasman u prvih pet u finalnoj večeri.

Konstrakta je i pre toga “zaludela” mnoge države, mahom u regionu, pa se njena pesma mesecima peva i sluša, a sad je to, po svemu sudeći, slučaj i sa mnogim zemljama koje su daleko od Balkana.

Nakon što je u obližnjoj Hrvatskoj došla na 1. mesto na zvaničnoj listi slušanosti pesama, uspela je da uđe i na muzičke liste mnogih drugih zemalja. Tako njenu numeru “In Corpore Sano”, na primer, možemo videti na zvaničnim muzičkim listama Holandije (19. mesto), Islanda (15. pozicija), Litvanije (11. mesto) itd, dok je na “Viral 50” listi najvećeg planetarnog striming servisa Spotify dospela do 7. mesta, što je dosad nezapamćen retultat za izvođača iz Srbije.

Čak ni pesma “Molitva”, jedine srpske pobednice na “Evroviziji” Marije Šerifović, nije uspela da se nađe ni na jednoj od gorepomenutih muzičkih lista, iako je trijumfovala na takmičenju, a Konstrakta bila peta.

Podsetimo, Sanja Vučić, koja je dosad dva puta predstavljala Srbiju na pomenutom takmičenju, otkrila je nedavno da priželjkuje saradnju sa Konstraktom.

“Volela bih Konstrakti da napišem pesmu. Imala sam priliku da radim alternativnu muziku, mislim da bih se sa Konstraktom dobro uklopila, čak smo jednom delile binu dok je nastupala sa Zemljom gruva”, kazala je Vučićeva tada za 24sedam.

Danas objavljeno

Poznati detalji sukoba pjevačice i sestre

Vanja A

“Jovanin kofer” donese i pet farmaceutskih plata

Vanja A

Uhapšen Bojan Tomović

Vanja A

Ostavite komentar