Umjesto stanova u SAD-u počelo iznajmljivanje kreveta na sprat - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Umjesto stanova u SAD-u počelo iznajmljivanje kreveta na sprat

Troškovi stanovanja postali su jako skupi u nekim gradovima da ljudi iznajmljuju krevete na sprat u kolektivnim stanovima za 1.200 dolara mjesečno.

PodShare pokušava da nadoknadi nedostatak pristupačnog stanovanja u gradovima poput San Francisca i Los Angelesa tako što će iznajmiti smještaj u kolektivnom domu i pružiti stanarima iskustvo zajedničkog života.

PodShare članstvo vam omogućava da iznajmite bilo koji od 220 kreveta na šest lokacija širom Los Angelesa i jedan u San Franciscu, piše CNN.

U sklopu ove ponude dobijate krevet, ormarić i besplatan pristup internetu. Također, tu se nalazi i polica za ostavljanje ličnih stvari i televizija. Svi stanari dobijaju i hranu kao što su žitarice i osnovne higijenske potrepštine kao što su pasta za zube i toaletni papir. Jedino što ne dobijate u ovom prostoru je privatnost.

“Imao sam jedan mali stan čije je rentanje koštalo 1.750 dolara mjesečno. Ovo je zapravo luksuz i košta manje od mjesta u kojem sam živio nekoliko blokova niz ulicu. Postoji toliko različitih kreveta tako da mislim da će to biti samo jedna od dostupnih opcija za svakoga u budućnosti”, kazao je jedan od stanara.

Danas objavljeno

Adel čuva ispljunutu žvaku slavne pjevačice

Vanja A

Kraljica Elizabeta se vratila radnim obavezama

Vanja A

Hju Džekman dijeli dirljivu uspomenu sa svojom bakom

Vanja A

Ostavite komentar