Umjesto bijelom bojom raskrsnice obilježavaju “hladnom plastikom” - BIGportal.ba
Banja Luka

Umjesto bijelom bojom raskrsnice obilježavaju “hladnom plastikom”

Naredne sedmice još dvije kružne raskrsnice u gradu biće obilježene tzv. „hladnom plastikom“, koja je dugotrajnija, otpornija i uočljivija u svim vremenskim uslovima od obične boje, rekli su iz Gradske uprave.

– Nakon što je protekle godine na pojedinim ulicama na području grada horizontalna saobraćajna signalizacija umjesto bojom obilježena hladnom plastikom, u narednoj sedmici će na isti način biti obilježena kružna raskrsnica na Malti uključujući pješački prelaz na raskrsnici ulica Trive Amelice – Kralja Petra II, kao i kružna raskrsnica na Istočnom tranzitu– ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

S obzirom na to da se ova vrsta horizontalne saobraćajne signalizacije pokazala kao dobro rješenje, jer je uočljiva tokom cijelog dana i noći, pri svim uslovima osvjetljenja, a što doprinosi povećanju bezbjednosti saobraćaja, u narednom periodu će se nastojati opterećenije saobraćajnice na području grada obilježiti na ovaj način.
Protekle godine na pojedinim ulicama na području grada horizontalna saobraćajna signalizacija je umjesto bojom obilježena hladnom plastikom, i to u: Aleji Svetog Save na dijelu od Narodnog pozorišta RS do Gundulićeve ulice, kružna raskrsnica u Krfskoj ulici, pješaki prelaz kod Venecija mosta i biciklistčka traka na kolovozu u ulici Majke Jugovića.

Hladna plastika je višekomponentni materijal koji se koristi za trajno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, odnosno vijek trajanja na kolovozu iznosi minimalno 5-6 godina, te nema potrebe da se svake godine vrši ponovno obilježavanje horizontalne signalizacije. Posjeduje hemijsku i fizičku otpornost na ulja i benzin i otporna je na so za topljenje snijega i leda, a materijali od kojih se izrađuje su ekološki, bez prisustva teških metala.

Danas objavljeno

Ove ulice danas bez vode zbog radova na cjevovodu

M.

Planirana isključenja električne energije za 20.10.2021. godine

Vanja A

„Božiji čovek“, film o Svetom Nektariju, stigao u banjalučke bioskope

Zeljka

1 Komentar

jova 5 Marta, 2020 at 7:26 am

Ta hladna plastika je puno klizavija od boje i kod naglog kočenja zaustavni put je znatno duži.

Odgovori

Ostavite komentar