Umesto Audija TT – električni krosover eTTron - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Umesto Audija TT – električni krosover eTTron

Audi je pre nekoliko meseci obelodanio da će ukinuti model TT pošto aktuelna generacija završi svoj životni vek, a sada su poznati novi detalji o automobilu koji će da zameniti.

Predsedavajući Audija, Bram Schot, rekao je u maju da će TT biti “ugašen” i zamenjen “novim emocionalnim modelom u istom cenovnom rangu”, sa potpuno električnim pogonskim sklopom. Auto Ekpress sada otkriva da će ovo vozilo imati oblik krosovera.

Audi je raspravljao o budućnosti kupea TT od 2014. godine, kada je bivši šef Rupert Stadler predložio da se ovaj model zameni Sportback verzijom ili krosoverom.

Od tada je nemački proizvođač ubrzano krenuo u razvoj električnih automobila, naročito nakon “dizelgejta” koji je pored matičnog brenda Volkswagen pogodio i druge auto-marke u okviru ove grupacije.

Napokon, odlučeno je da se umesto TT-a proizvodi električni krosover interno naziva “eTTron”.

Novi EV će navodno biti manji od SUV-a Q3, sa dužinom od oko 4,35 metara i biće znatno niži od sadašnjih krosover modela koje proizvodi Audi.

U nastojanju da se smanje troškovi razvoja, za osnovu će biti upotrebljena fleksibilna MEB mehanička platforma VW grupe, namenjena električnim automobilima.

Bazični eTTron imaće jedan elektromotor sa oko 200 KS i zadnji pogon, dok će se u vrhu ponude naći model sa 2 motora i pogonom na sva 4 točka.

Slično kao kod električnog Volkswagena ID.3, kupci će moći da izaberu jednu od tri opcija pogonskih baterija, kapaciteta 45 kWh, 58 kWh i 77 kWh, sa autonomijom u vožnji od 320 km do 547 km.

B92

Danas objavljeno

Vozač Golfa stao na crtu BMW-u, pa se greškom zakucao u vozilo iza

Zeljka

Land Rover Discovery Metropolitan Edition

Zeljka

Da li ste znali da ne smijete da parkirate ispred svoje garaže?

Zeljka

Ostavite komentar