Uma Thurman otkrila najmračniju tajnu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Uma Thurman otkrila najmračniju tajnu

Abortirala sam jer nisam mogla da osiguram djetetu dom

Slavna Uma Thurman priznala je svoju najmračniju tajnu u otvorenom pismu u kojem kritikuje zabranu abortusa u Teksasu. Glumica je otkrila je da je u kasnim tinejdžerskim godinama imala abortus, napisavši da će “neko svjetlo zasijati, doprijeti do žena i djevojaka koje možda osjećaju sramotu od koje ne mogu da se zaštite”.

– Zakon je još jedna diskriminišuća alatka protiv onih koji su ekonomske strane nisu u prednosti, ali često i protiv njihovih partnera. Žene i djeca bogatih porodica zadržavaju pravo na izbor, ne rizikuju mnogo. Boli me što zakon okreće građanina protiv građanina, kreirajući nove predatore koji oko bacaju na žene kojima je oduzeto pravo da odbiju da imaju djecu za koju ne mogu da se staraju, uništavajući njihove nade o porodici koju bi mogle izabrati o budućnosti- rekla je ona.

Uma je dodala da je u mladosti odlučila da abortira, jer nije bila ni u kom smislu stabilna da osigura dom za dijete, a stvorila uslove da ima djecu kada je bila “spremna da to uradi na pravi način.”

– Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Imam 51 godinu i dijelim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala troje svoje djece, koji su moj ponos i moja radost. Svima vama, ženama i djevojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su bijesne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno tijelo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: “Vidim vas. Budite hrabre. Lijepe ste. Podsjećate me na moje kćerke” – završila je Uma.

Izvor:blic.rs

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar