Ultra rijetki Mercedes SLR McLaren 722 By MSO košta 2,6 miliona evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ultra rijetki Mercedes SLR McLaren 722 By MSO košta 2,6 miliona evra

Ultra retki primerak Mercedesa SLR McLaren 722 By MSO je ponuđen na prodaju po milionskoj ceni.

Mercedes-Benz i McLaren su 2003. godine kreirali SLR. SLR je u svoje vreme odavao počast trkačkom Mercedesu 300 SLR iz pedesetih godina prošlog veka, a između 2003. i 2009. godine je proizvedeno 2.157 primeraka. Posedovanje ovog automobila nije jeftino uzimajući u obzir troškove održavanja koji su astronomski.

Ed Bolian je platio 180.000 dolara za SLR koji je pripadao Paris Hilton, ali primerak koji se sada prodaje u Nemačkoj je još više poseban i mnogo skuplji. Ne samo da se radi o poželjnijoj 722 verziji, nego je ovo i jedan od samo 25 primeraka koje je modifikovao McLaren Special Operation (MSO).

Kada se SLR pojavio, Mercedes je imao 40 posto udela u McLarenu, a kada su se dve kompanije razišle, to je bio kraj i za pomenuti model. Međutim, iz MSO-a su se od njega oprostili na pravi način kreirajući SLR McLaren Edition.

Kako bi se automobil razlikovao od standardnog SLR-a, MSO je pripremio aerodinamični body kit koji je uključivao novi prednji i zadnji branik, unikatnu masku, poklopac motora i agresivniji difuzor. Tu su i unikatne felne te izduvni sistem od titanijuma. Mehanički, MSO je unapredio sistem upravljanja i oslanjanje, a ugrađene su i nove keramičke kočnice.

MSO je takođe olakšao SLR za 50 kg, a downforce je povećan za 20 posto. Ispod haube je i dalje 5,5 litarski V8 motor, ali sa više snage, preciznije 641 KS i 820 Nm obrtnog momenta. SLR McLaren Edition ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi pre nego što dostigne maksimalnih 336 km/h.

Ovaj automobil se prodaje za 2,6 miliona evra.

Izvor: Klix.ba

Danas objavljeno

Renault, Nissan i Mitsubishi utrostručuju investicije u električne automobile

Vanja A

Priča o prvom električnom automobilu koji se pravio u Grčkoj

Vanja A

Greška u navigaciji poslala vozilo direktno pred voz

Vanja A

Ostavite komentar