Ultimatum EU: Imate 12 dana da pokažete plan, ako ne, to je kraj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ultimatum EU: Imate 12 dana da pokažete plan, ako ne, to je kraj

Imate 12 dana da pokažete plan o izlasku Britanije iz EU, crno na belo. Posle toga je kraj, poručio je finski premijer britanskom kolegi Borisu Džonsonu.

Danas se inače očekuje konačna sudska odluka o legalnosti suspenzije britanskog parlamenta,koju je “smislio” Boris Džonson usled krize zbog nemogućnosti iznalaženja konačnog rešenja za Bregzit.

Finski premijer Anti Rine poručio je Borisu Džonsonu da ima 12 dana da liderima Unije predstavi svoj plan za izlazak Britanije iz EU, odnosno do kada njegova zemlja preuzme rotirajuće predsedavanje Uniji.

On je novinarima rekao i da su se on i francuski predsednik Emanuel Makron dogovorili i da taj plan mora biti predstavljen “crno na belo” do kraja ovog meseca, ako se to ne dogodi, “onda je to kraj”.

Rine će u narednim danima o tome razgovarati i s predsednikom Evropske komisije, a planira i da se sastane s Borisom Džonsonom.

S druge strane, izvor iz Dauning strita kaže da su u Britaniji uveliko u toku politički pregovori o Bregzitu i da Džonson namerava da poštuje dogovor, odnosno da završi sve do kraja “ultimatuma” koji je sam postavio, odnosno do polovine oktobra, preneli su svetski mediji.

B92

Danas objavljeno

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Kriminalcima smeta jaka Srbija na čelu sa Vučićem

M.

Ostavite komentar