16. Jula 2022.

Uložio 200.000 dolara u automobil, ali ne i u kočnice

Big Portal

Autor ove modifikacije je bukvalno najveći deo svog života uložio u prepravke na automobilu koje su ga koštale preko 200.000 dolara, ali i 23 godine života. Iza sebe ima i dva braka, verovatno zato što je previše vremena provodio u garaži.

Mnogi će to razumeti jer je to pravi klasik. Merkur kometa je dobila brojne nadogradnje u poslednje dve decenije. Opremljen je Chevrolet big block V8 motorom, a zahvaljujući snažnom kompresoru šalje preko 1300 KS na zadnje točkove.

Međutim, kočnice su poslednji put servisirane pre 17 godina. Kočnice na automobilu koji bukvalno pršti od snage.

A da nije pametno voziti takav automobil, pogotovo ne na javnom putu, uverio se i vlasnik vozila i Jutjuber AutotopiaLA lično tokom snimanja reportaže o ovom automobilu.

Zbog grubog rada i zaglavljivanja gasa na 2200 obrtaja u minuti, vozač je bio prinuđen da koristi kočnice tokom vožnje kako bi kontrolisao vozilo. A onda su se kočnice pregrejale i otkazale.

Komet je nastavio vožnju sve dok nije završio u vozilu zaustavljenom na semaforu. Jutjuber je udario glavom o armaturu, a vlasnik je povredio ruku. Ipak, na kraju mogu da budu srećni jer niko nije teže povređen u nesreći koja se lako mogla izbeći.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare