Uložena žalba na odluku o neodređivanju pritvora Milošu Lučiću - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Uložena žalba na odluku o neodređivanju pritvora Milošu Lučiću

Tužilaštvo BiH uložilo je danas žalbu na odluku Suda BiH kojom nije određena mjera pritvora ministru za ljudska prava i izbjeglice Milošu Lučiću, osumnjičenom za visoku korupciju.

Tužilaštvo BiH smatra da je puštanje osumnjičenog u kućni pritvor već nanijelo štetu istrazi zbog nemogućnosti kontrole komunikacija osumnjičenog putem interneta, video-poziva i visoko-tehnoloških resursa, kao i putem posrednika ili na druge načine, sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva.

– Ovakva odluka u suprotnosti je sa strateškim opredjeljenjem institucija za borbu protiv korupcije i šalje negativnu poruku naporima institucija i agencija za sprovođenje zakona u procesuiranju i borbi protiv korupcije i zloupotrebe položaja nosilaca najviših funkcija u institucijama vlasti u BiH – navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva je navedeno da posebnu težinu daje činjenica da je odluka Suda donesena na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, te u vrijeme kada se očekuje da BiH dobije kandidatski status.

Žalba Tužilaštva BiH u popodnevnim časovima otpremljena je Sudu BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 6. decembra ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministra Miloša Lučića.

RTRS.

Danas objavljeno

Bez podrške bošnjačkom vetu na zakon o nepokretnoj imovini

M.

Peskov: Istraga američkog novinara ukazuje na neophodnost međunarodne istrage

M.

Moskva upozorila: Amerika će snositi posljedice zbog umiješanosti u eksplozije na gasovodima

M.

Ostavite komentar