Ulica u naselju Obilićevu dobila novo osvjetljenje - BIGportal.ba
Banja Luka

Ulica u naselju Obilićevu dobila novo osvjetljenje

U Ulici Srđe Zlopogleđe u naselju Obilićevo, stara rasvjeta zamijenjena je novim LED svjetiljkama. Zamijenjeno je oko 40 svjetiljki u ovoj ulici, u okviru velike akcije postavljanja više od 1.800 LED svjetiljki u gradu.

– U Obilićevu završavamo veliki projekat i zahvaljujemo se Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) na partnerstvu u ovom projektu iz domena energetske efikasnosti. Zamjena svjetiljki je urađena u 60 banjalučkih ulica odnosno u šest mjesnih zajednica. Višestruki je efekat ovog posla – sa jedne strane dobijamo kvalitetnu rasvjetu, a sa druge uštedu električne energije od preko 60 odsto. Nadam se da ovu akciju nastavljamo i tokom ove godine, a mijenjaćemo sijalice koje su starije i koje su najveći potrošači – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je sinoć obišao naselje Obilićevo i ulicu gdje su postavljene nove svjetiljke.

Ukupan budžet koji je obezbijeđen za energetsku efikasnost u oblasti javne rasvjete, kroz ovaj projekat, iznosi 390.000 KM, gdje UNDP i Grad obezbjeđuju po 50 odsto sredstava.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Banjalučanin Srđan Jolić prvi doplivao do Časnog krsta

Zeljka

Litija ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

M.

Nova naredna: Elektronska evidencija zaposlenih

M.

Ostavite komentar