Ulazak u NATO pitanje BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ulazak u NATO pitanje BiH

– Srbija se ne želi miješati u odluke drugih zemalja, pa ni BiH, da li želi da postane članica NATO-a, rekao je za “Nezavisne novine” Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije na marginama Foruma EU Strategije jadransko jonskog regiona u Budvi.

“Mi se u ta pitanja ne mešamo. Naravno, oba entiteta i sva tri naroda će doneti odgovarajuće odluke. Ukoliko RS želi da sledi politiku Srbije, onda mi naravno nemamo ništa protiv toga” rekao je Dačić i dodao da Srbija ima dobru saradnju sa NATO-om, ali je naglasio da nema namjeru da postane članica.

“Mi smo ostvarili najviši nivo saradnje zemlje koja ne želi da bude članica NATO. Mi taj naš stav nećemo menjati. Ali imajući ulogu NATO u našem regionu, naročito na Kosovu i Metohiji i značaju koji KFOR ima u zaštiti srpskog naroda, mi se trudimo da održavamo dobre odnose i da s NATO-om učestvujemo u raznim programima. Imamo i individualni plan akcionog partnerstva, članovi smo inicijative Partnerstvo za mir. Znači sarađujemo veoma odgovorno, ozbiljno i konstrukivno”, rekao je Dačić u izjavi Nezavisnim.

(BN)

Danas objavljeno

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Napad u džamiji u Tirani, pet povrijeđenih

M.

Ostavite komentar