27. Decembra 2021.

Ukusno i kremasto – piletina u toskana sosu

Big Portal

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 1 veliko jaje
  • 3 kašike brašna
  • So, biber
  • Sušeni origano i majčina dušica
  • Ljuta paprika
  • Maslinovo ulje
  • Glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 160 grama sušenog paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 90 mililitara belog vina
  • 240 mililitara pileće supe
  • 90 mililitara pavlake za kuvanje
  • 90 grama spanaća

Priprema:

Umutite jaje, a brašno pomešajte sa začinima. Meso izlupajte i uvaljajte najpre u jaja, pa u brašno. Ispržite ga u tiganju pa prebacite u rernu, gde bi trebalo da se peče još deset minuta dok vi pripremate sos.

Propržite seckani crni i beli luk, pa dodajte još origana i majčine dušice i ljute paprike. Promešajte pa ubacite seckani sušeni paradajz, kao i papriku isečenu na tračice. Dodajte koncentrat paradajza, krčkajte dva minuta pa zalijte belim vinom. Ako ovaj recept pripremate za celu porodicu, zbog dece “preskočite” belo vino.

Potom sosu dodajte supu, začinite solju i biberom, dodajte pavlaku i krčkajte još par minuta. Pred sam kraj ubacite spanać, vratite piletinu u posudu i servirajte posuto peršunom i parmezanom.

Opširnije u video-prilogu:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare