8. Jula 2022.

Ukusni kroketi

Big Portal
Sastojci:
  • 2 pakovanja Indomie Mi Goreng
  • 400 g krompira (oljuštenog i isječenog na kockice)
  • 3 kašike brašna
  • 300 ml svježeg mlijeka
  • 1/4 kašičice bibera u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 300 ml ulja za kuvanje
  • 3 kašike putera
  • 75 g crnog luka (nasjeckanog)
  • 2 čena bijelog luka (nasjeckana)
  • 100 g mrkve (narezane na kockice)
  • 100 g mljevene govedine
  • 2 jaja (mućena)
  • 3 kašike brašna (za krokete)
  • 2 jaja (za krokete)
  • 3 kašike prezli (za krokete)
  • 3 kašike putera (fil za krokete)
  • 75g crnog luka (nasjeckanog) (fil za krokete)
  • 2 češnja bijelog luka (nasjeckana) (fil za krokete)
  • 3 kašike vode
  • 100g šargarepe (narezane na kockice) (fil za krokete)
  • 100 g mljevene govedine (fil za krokete)
  • 1/2 kašičice soli
Priprema:

Stisni Indomie Mi Goreng dok se malo ne izmrve. Ostavi začin sa strane. Stavi nudle u kipuću vodu na 3 minute. Izvadi i ostavi na stranu.

Krompir kuhaj na pari dok ne omekša, pa ga ispasiraj u pire. Ostavi na stranu.

Zagrij puter, dodaj brašno, pa miješaj dok se ne sjedini. Smanji vatru. Sipaj malo po malo svježe mlijeko uz miješanje dok ne postane glatka smjesa. Pobiberi i posoli, dodaj krompir, dobro promiješaj. Dodaj kuvane Indomie nudle, a zatim dodaj vrećice začina Indomie. Miješaj dok ne postane glatko, podigni, ostavi sa strane.

Fil za krokete: Zagrijati puter, dinstati luk dok ne uvene. Dodati bijeli luk, dinstati dok ne zamiriše. Dodaj mrkvu, mljeveno meso i sve Indomie začine sa soja sosom i čili sosom. Dodaj vodu i so, dobro promiješaj. Kuvaj dok se svi sastojci ne skuvaju. Pusti da se ohladi.

Omoti za krokete: Uzmi jestivo ulje, 1 kašiku smjese od nudli spljošti, u sredinu stavi 2 kašičice fila za krokete i napravi ovalni oblik. Potopi ga u brašno i umućeno jaje, pa uvaljaj u prezle.

Prži na vrelom ulju dok ne porumeni.

Izvadi iz ulja i posluži.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare