8. Maja 2020.

Ukusna i zdrava kombinacija: Piletina sa tikvicama i pavlakom

Big Portal

Potrebno je:

pileće grudi, par
1 mlada tikvica
2 jaja
100 g kisele pavlake
50 ml mleka
ulja, soli
beli luk u granulama
listovi kačkavalja
kačkavalj za rendanje

Priprema:

Meso iseći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i iseći na tanje krugove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 16 minuta. Meso prepržiti u tiganju dok blago ne porumeni.

Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja iseći na 4 dela kao i meso na manje kriške. Ređati po dužini pleha koji smo podmazali uljem kačkavalj, tikvicu meso, pa ponovo kačkavalj, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.
U činiju razlupati jaja, dodati pavlaku i mleko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni C. Pred kraj posuti rendanim kačavaljem i vratiti u rernu dok ne porumeni.


Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare