Potrebno je:
pileće grudi, par
1 mlada tikvica
2 jaja
100 g kisele pavlake
50 ml mleka
ulja, soli
beli luk u granulama
listovi kačkavalja
kačkavalj za rendanje
Priprema:
Meso iseći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i iseći na tanje krugove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 16 minuta. Meso prepržiti u tiganju dok blago ne porumeni.
Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja iseći na 4 dela kao i meso na manje kriške. Ređati po dužini pleha koji smo podmazali uljem kačkavalj, tikvicu meso, pa ponovo kačkavalj, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.
U činiju razlupati jaja, dodati pavlaku i mleko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni C. Pred kraj posuti rendanim kačavaljem i vratiti u rernu dok ne porumeni.
8. Maja 2020.
Ukusna i zdrava kombinacija: Piletina sa tikvicama i pavlakom
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Republika Srpska / BiH
Odluka o većoj cijeni mrežarine danas
-
Fudbal
Ustaške poruke na utakmici Dinama, prozvan gradonačelnik
-
Svijet
Ušakov: Predlozi Kijeva i EU o američkom planu za Ukrajinu – nekonstruktivni
-
Svijet
EK izbacila “Euraktiv” sa brifinga: Nezavisno novinarstvo u Evropi je ugrožena vrsta
-
Svijet
Rusija: Ako Podgorica uvede vize našim državljanima, moraćemo reagovati