18. Decembra 2021.

Ukusan pjenasti slatkiš, njegovo veličanstvo “mousse”

Big Portal

Sastojci:

Mousse od jagoda:

  • 100 gr zaleđenih jagoda
  • 200 gr bijele čokolade
  • 2 lista želatina
  • 200 ml slatkog vrhnja

Mousse od vanilije:

  • 200 gr bijele čokolade
  • 60 ml mlake vode
  • ½ kašike ekstrakta vanilije
  • 2 lista želatina
  • 200ml slatkog vrhnja

Mousse od čokolade:

  • 200 gr mliječne čokolade
  • 60 ml tople vode
  • 2 listića želatina
  • 200 ml slatkog vrhnja

Postupak:

Zagrijati jagode, zatim ih ispasirati. Otopiti čokoladu i sjediniti sa natopljenim želatinom i pireom od jagoda. Umutiti vrhnje i pomješati sa dobijenom smjesom od jagoda.

Podijeliti u četiri čaše i ostaviti da se ohladi 30 minuta.

Istopiti bijelu čokoladu, umiješati natopljen želatin i ekstrakt vanilije. Umutiiti vrhnje i pomiješati sa smjesom. Pažljivo preliti u čaše preko smjese sa jagodama i ponovo hladiti 30 minuta.

Istopiti mliječnu čokoladu, pa umiješati natopljen želatin i vodu. Umutiiti vrhnje i pomiješati sa smjesom. Preliti preko smjese sa bijelom čokoladom i vratiti u frižider na 2 sata.

Ukrasiti šlagom i svježim jagodama.

Prijatno!

Izvor: tastemade.co.uk

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare