Sastojci:
Mousse od jagoda:
- 100 gr zaleđenih jagoda
- 200 gr bijele čokolade
- 2 lista želatina
- 200 ml slatkog vrhnja
Mousse od vanilije:
- 200 gr bijele čokolade
- 60 ml mlake vode
- ½ kašike ekstrakta vanilije
- 2 lista želatina
- 200ml slatkog vrhnja
Mousse od čokolade:
- 200 gr mliječne čokolade
- 60 ml tople vode
- 2 listića želatina
- 200 ml slatkog vrhnja
Postupak:
Zagrijati jagode, zatim ih ispasirati. Otopiti čokoladu i sjediniti sa natopljenim želatinom i pireom od jagoda. Umutiti vrhnje i pomješati sa dobijenom smjesom od jagoda.
Podijeliti u četiri čaše i ostaviti da se ohladi 30 minuta.
Istopiti bijelu čokoladu, umiješati natopljen želatin i ekstrakt vanilije. Umutiiti vrhnje i pomiješati sa smjesom. Pažljivo preliti u čaše preko smjese sa jagodama i ponovo hladiti 30 minuta.
Istopiti mliječnu čokoladu, pa umiješati natopljen želatin i vodu. Umutiiti vrhnje i pomiješati sa smjesom. Preliti preko smjese sa bijelom čokoladom i vratiti u frižider na 2 sata.
Ukrasiti šlagom i svježim jagodama.
Prijatno!
Izvor: tastemade.co.uk