18. Novembra 2022.

Ukusan i kremast: Čokoladni čizkejk koji se ne peče

Big Portal

Sastojci:

  • 100 g rastopljenog putera
  • 200 g mlevenog keksa

Fil:

  • 200 g istopljene mlečne čokolade
  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu

Glazura:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Sjedinjite rastopljen puter i keks. Stavite u kalup i lepo raspodelite.

Umutite dobro pavlaku. U drugoj činiji umutite krem sir i šećer u prahu.

Dodajte istopljenu i prohlađenu mlečnu čokoladu, pa sve lepo promešajte. Dodajte umućenu pavlaku, pa preručite na podlogu i stavite u frižider dok pripremate glazuru.

Glazura:

Kuvajte slatku pavlaku do vrenja, dodajte izlomkljenju čokoladu. Promešajte s vremena na vreme dok se čokolada ne istopi.
Glazuru ostavite da se malo prohladi, a onda je prelijte preko fila.

Čizkejk stavite u frižider da se stegne, najbolje da stoji preko noći.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare